Voor deze juni-editie van Cuisine du Monde nodigen we je uit om de Oekraïense keuken te ontdekken en meer bepaald haar 2 emblematische gerechten: "Borstsh" en "Deruny".
In de spotlight staat Sofia Rufa, een Oekraïense vluchtelinge uit Odessa die als chef-kok heeft gewerkt.
Oekraïense "Borscht" wordt gemaakt met kippenbouillon, wortelen, uien, tomaten, peterselie, knoflook, kidneybonen en natuurlijk rode bieten. Samen met aardappelen wordt het geserveerd met een 'Pampouchqui' - een broodje met knoflook en kruiden.
"Deruny" bestaat uit fijngeraspte aardappelen, fijngeraspte uien, ei en bloem, crème fraîche, knoflook en peper. Deze heerlijke gebakken aardappelpannenkoekjes worden geserveerd met een champignonsaus of een beetje zure room.
We serveren vanaf 12 uur, de hele dag en tot in de avond.
Het diner kost €22. Je kunt het natuurlijk wegspoelen met een kleine wodka of een biertje.
We zien je graag op 25 juni in het Atelier 34zero Muzeum.
Informatie en boekingen gewenst tot woensdagavond 21.06.2023:
Mail :Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 02 428 33 06
Smaakvol,